Onze school

De Polderhof is de oudste openbare basisschool van Almere Haven. Uiteraard wel toegerust met nieuwe methodes en in een fris jasje gestoken. Dat maakt dat er regelmatig oud-leerlingen komen die hun kind willen inschrijven omdat zij zelf goede jeugdherinneringen hebben aan De Polderhof.

De Polderhof is een buurtschool waar alle kinderen uit de buurt welkom zijn. Onze school is een goede afspiegeling van de buurt.

Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit, ontwikkelt zich optimaal. Op De Polderhof staat dan ook persoonlijke aandacht voor ieder kind bovenaan de lijst. Alleen kinderen die zich goed en op hun gemak voelen, zijn in staat om optimaal te presteren.

Hoe wij dat bereiken? Wij bieden onze leerlingen allereerst een veilig leerklimaat. Op onze school heerst een prettige en tolerante sfeer. Daarnaast staat respect bij ons hoog in het vaandel. De Vreedzame School is leidend in onze aanpak van sociaalemotionele ontwikkeling en burgerschapsvorming. Iedereen mag anders zijn. Kortom: Op De Polderhof voelt ieder kind zich welkom. 

Onze visie, missie en waarden
Onze missie is dat wij met een sterk team uitdagend onderwijs aan de leerlingen bieden, waarin wij met plezier samen optimaal leren ontwikkelen.

Bij ons is elk kind welkom. We bieden onze leerlingen het best mogelijke onderwijs in een veilige omgeving. Om uw kind(eren) te laten groeien, is er veel individuele aandacht voor de leerlingen. Door dichtbij ze te staan en goed te weten wat uw kind wil en kan, kunnen we een persoonlijke aanpak waarmaken. Zo kan uw kind het beste uit zichzelf halen gedurende zijn of haar gehele basisschoolleven.

Als laatste biedt onze gezellige buurtschool in Almere Haven uitstekend onderwijs. Alle vakken zijn belangrijk maar taal is bij uitstek het instrument om met elkaar in contact te komen en te blijven. Op De Polderhof is er veel expertise op het gebied van taal.