Groep 2

Even voorstellen: In onze groep zitten 28 kinderen. Juf Marieke werkt op de donderdag en vrijdag en de andere dagen is juf Anouk aan het werk in de klas.

Hoe ziet een dag in groep 2 eruit? We beginnen met een inloop. Op de tafels staan ontwikkelingspellen klaar waar de kinderen mee aan de slag kunnen. Daarna gaan we  in de kring. In de kring doen we allerlei activiteiten zoals voorlezen, liedjes zingen, taal-en rekenactiviteiten. Na de kring gaan we spelen en/of werken. Om 10 uur eten we samen fruit/ gezonde koek. Na het 10 uurtje is het tijd om buiten te spelen. Bij slecht weer spelen we naar de speelzaal. We hebben elke dag twee momenten waarop we binnen spelen en we  gaan ook twee keer per dag naar buiten. Op maandag hebben we gym van meester Jos. De kinderen gymmen in hun ondergoed en gymschoenen die ze zelf aan en uit kunnen doen. Deze blijven in een krat in de klas.

Wat leren we in groep 2 ? We hanteren de methode Kleuterplein en werken altijd aan de hand van thema’s. Kleuters ontwikkelen zich spelenderwijs. Het stimuleren van de ontwikkeling van kleuters vraagt om een brede aanpak : spelen, werken, bewegen en in gesprek zijn met elkaar. We bieden de kinderen een ruim aanbod van activiteiten binnen een rijke leeromgeving. In onze thema’s komen taal, woordenschat, rekenen, motoriek, wereldoriëntatie, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling aan bod.

 

We zijn een  “ Vreedzame School” en ook daar besteden we gedurende de dag veel aandacht aan.

 

 

right_image